Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de knoflook tot moes en snipper het sjalotje fijn. Schil en snij de aardappelen in hapklare stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
Stoof de knoflook en sjalotje in wat olijfolie. Bak er het gehakt bij. Voeg er na een vijftal minuten de spinazie bij, handje per handje. Laat slinken. Kruid met peper en zout. Bak de champignons in een andere pan op hoog vuur in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af, en prak ze fijn met een scheutje melk en wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep het gehakt en de spinazie in een ingevette ovenschaal. Schep daarop de gebakken champignons en verdeel er de puree over. Maak kuiltjes in de puree en breek in elk een eitje. Stop de ovenschaal kort in de hete oven tot het eiwit gestold is. Kruid nog wat bij met peper.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
342 KJ
Energie
81 kcal
Vetten
3.3 g
Fats acid satured
1.2 g
Koolhydraten
6.4 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.27 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.