Verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes en halveer ze. Snij de grotere exemplaren in kleinere blokjes. Schil de wortelen, snij in stukken ter grootte van de krieltjes. Halveer de rode ui en snij in maantjes. Doe krieltjes, wortelen en uien in een bakblik en doe er een royale scheut olijfolie bij. Kruid stevig met peper, zout en oregano en meng goed door elkaar. Zet het bakblik 30 min. in de hete oven.
Bak intussen de worsten op een zacht vuurtje gaar in boter. Haal ze uit de pan. Doe de bloem bij het aanbaksel, schraap los en bak even mee. Blus de pan met de bouillon en meng met het aanbaksel zodat er een gebonden saus ontstaat. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.
Haal de groenten uit de oven en leg er de worsten bij. Schenk de jus erbij en rits er de tijmblaadjes over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
379 KJ
Energie
90 kcal
Vetten
5.1 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
7.1 g
waarvan suikers
2.4 g
Eiwitten
3.4 g
salt
0.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.