Hak de salieblaadjes en hazelnootjes grof. Kook de butternutblokjes in gezouten water gaar. Kook de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de spekblokjes in een antikleefpan zonder vetstof op een laag vuurtje. Giet de gnocchi af en bak meteen mee bij de spekblokjes. Verhoog het vuur een beetje. Kruid met peper en een beetje zout.
Smelt de boter op een zacht vuurtje en doe er de salieblaadjes bij. Stoof de blaadjes mee en roer regelmatig zodat de smaak zich goed verspreidt. Giet de butternutblokjes af en mix tot een gladde puree met een klontje boter. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep de pompoencrème op de borden en verdeel er de gnocchi en spek over. Schenk er wat van de boter over en werk af met de hazelnootjes. Geef er de Parmezaanse kaas bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
875 KJ
Energie
209 kcal
Vetten
13 g
Fats acid satured
6.3 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
1.0 g
Eiwitten
6.2 g
salt
1.4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.