Gepaneerde kalfsfilet met witte kool, wortelen en peterselieaardappeltjes
Gepaneerde kalfsfilet met witte kool, wortelen en peterselieaardappeltjes
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in hapklare stukken. Kook ze in licht gezouten water. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en kruid met peper en zout. Klop de eieren los. Doe de bloem in een bord. Leg de medaillons tussen 2 vellen bakpapier en sla het vlees wat platter met een deegrol. Paneer de filets: haal ze door de bloem, dan door de eieren en daarna door het paneermeel.
Bak de kool en de wortel 5 min. in olie. Voor de saus: smelt de boter en roer er de bloem onder. Bak tot je koekjes ruikt en schenk er in delen de melk bij. Roer tot de saus gebonden is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kool en wortel onder en warm nog even mee.
Bak de filets in wat boter op een laag vuurtje. Bak de aardappeltjes goudbruin met een klontje boter op hoog vuur. Strooi er de gehakte peterselie over en kruid met peper en zout. Serveer ze met de vlees en de kool en wortelen in witte saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
568 KJ
Energie
136 kcal
Vetten
6.2 g
Fats acid satured
3.7 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
4.5 g
Eiwitten
8.0 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.