Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Snij de aubergine in stukken. Spoel de kikkererwten met water.
Verwarm wat olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. Voeg de aubergine toe en roerbak 3 min. verder alvorens ook de paprika en kikkererwten toe te voegen. Kruid met ras el hanout, peper en zout en roerbak nog 3 min. verder. Blus met de gehakte tomaten.
Maak kuiltjes in de groentesaus en breek er telkens een ei in. Rasp de halloumi en strooi over het eiergerecht. Sluit de pan met een deksel en laat ongeveer 6-7 min. verder garen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de shakshuka met bladpeterselie en ciabatta.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
429 KJ
Energie
103 kcal
Vetten
3.8 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.2 g
Eiwitten
5.3 g
salt
0.54 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.