Linguine met pesto van waterkers en kippengehaktballetjes
Linguine met pesto van waterkers en kippengehaktballetjes
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol balletjes ter grootte van een walnoot van het kippengehakt. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 20-25 min. gaar in de hete oven. Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de courgetteblokjes in ongeveer 5 min. knapperig. Kruid met peper en zout.
Mix 3/4 van de waterkers met de pijnboompitten, knoflook, de helft van de Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en een flinke geut olijfolie tot een pesto. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel 2 el kookvocht van de pasta toe voor een iets vloeibaardere saus. Meng de pesto samen met de courgetteblokjes en de overgebleven waterkers door de afgegoten pasta. Serveer de linguine met de kippengehaktballetjes en de rest van de kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
1029 KJ
Energie
245 kcal
Vetten
12 g
Fats acid satured
2.6 g
Koolhydraten
20 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
14.6 g
salt
0.31 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.