Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij het varkensvlees in reepjes en kruid met peper en zout.
Verhit wat arachideolie in een wok op een hoog vuur. Roerbak de varkensreepjes in 4-5 min. gaar. Snipper intussen de lente-ui. Maak de prinsessenboontjes schoon en snij in kleinere stukjes. Plet de knoflook tot moes. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
Verhit opnieuw wat olie in de wok en roerbak de knoflook en lente-ui 1 min. Laat de prinsessenboontjes 2 min. meegaren. Voeg ook de paprikareepjes toe en laat 5 min. verder garen. Voeg het vlees opnieuw toe aan de wok, samen met de ananas en het sap. Blus met de zoetzure saus. Laat nog 2 min. verder pruttelen. Serveer de roerbak met de gekookte rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
433 KJ
Energie
103 kcal
Vetten
1.7 g
Fats acid satured
0.34 g
Koolhydraten
15 g
waarvan suikers
5.8 g
Eiwitten
6.4 g
salt
0.19 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.