Risotto met prei en garnalen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met prei en garnalen

Risotto met prei en garnalen

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Breng 1,5 l water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook 2 min. Giet er de rijst bij en laat al roerend 2 min meebakken. Blus dan met de witte wijn. Giet er een pollepel bouillon bij, laat koken en meng regelmatig. Voeg pas meer bouillon toe zodra de vorige is opgeslorpt. Blijf voortdurend roeren en werk zo verder tot alle bouillon opgewerkt is (ongeveer 20 min). Zet de pan van het vuur zodra de risotto klaar is.

  2. Snij intussen de prei fijn en laat in een grote braadpan een klontje boter smelten op een matig vuur. Fruit hierin de prei ongeveer 10 min en kruid met zout en peper. Verhit in een andere braadpan een beetje olijfolie en bak de garnalen 3 à 4 min per kant. Kruid ze met peper.

  3. Schep de prei onder de risotto, breng indien nodig verder op smaak en garneer met de garnalen en de waterkers.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 320 KJ
Energie 76 kcal
Vetten 1.3 g
Fats acid satured 0.49 g
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 2.0 g
Eiwitten 2.9 g
salt 0.7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Groentebouillonblokje 0.50
  • Ui 0.50
  • Teentje knoflook 1
  • Arboriorijst 200 g
  • Droge witte wijn 100 ml
  • Preien 1
  • Roze garnalen 225 g
  • Schaaltje waterkers 0.50

Niet inbegrepen in de box

  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Groentebouillonblokje 0.50
  • Ui 0.50
  • Teentje knoflook 1
  • Arboriorijst 200 g
  • Droge witte wijn 100 ml
  • Preien 1
  • Roze garnalen 225 g
  • Schaaltje waterkers 0.50

Niet inbegrepen in de box

  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper
  • Zout