Pizza met paddenstoelen, burrata en kruidenvinaigrette
Pizza met paddenstoelen, burrata en kruidenvinaigrette
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Snij de paddenstoelen in stukken.
Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. aan alvorens de paddenstoelen toe te voegen. Roerbak de paddenstoelen in ongeveer 5 min. gaar. Rol de pizzabodem uit, bedek met de paddenstoelen en bestrooi met de pijnboompitten. Kruid met peper en zout. Bak in ongeveer 10-15 min. gaar in de hete oven.
Hak de bladpeterselie en bieslook fijn en meng samen met de balsamicoazijn en een flinke geut olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Snij de burrata in stukken. Haal de pizza uit de oven en verdeel er de burrata overheen. Werk af met de vinaigrette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
897 KJ
Energie
213 kcal
Vetten
10 g
Fats acid satured
2.7 g
Koolhydraten
23 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
6.8 g
salt
0.78 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.