Halloumi met geroosterde aardpeer en kruidenbulgur
Halloumi met geroosterde aardpeer en kruidenbulgur
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snij de aardperen in stukken en leg samen met de tijmtakjes en gekneusde teentjes knoflook in een grote ovenschaal of op een bakplaat (zorg dat er nog plaats is voor de butternut). Besprenkel met olijfolie, peper en zout en meng goed dooreen. Rooster in ongeveer 25 min. knapperig en goudbruin in de hete oven. Bak na 10 min. de butternutblokjes mee.
Kook de bulgur gaar in gezouten water, volgens de instructies op de verpakking. Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Snij de halloumi in plakken en grill 5-6 min. aan beide kanten.
Meng de zeste en het sap van de citroen met de mosterd en een flinke geut olijfolie en kruid met peper en zout. Hak de platte peterselie en koriander fijn en meng samen met de pompoenpitten en citroenvinaigrette door de bulgur. Serveer met de gegrilde halloumi en geroosterde groenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
843 KJ
Energie
201 kcal
Vetten
9.7 g
Fats acid satured
4.5 g
Koolhydraten
19 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
8.1 g
salt
0.91 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.