Vegetarische burger met aubergine, walnotenpesto en zoete aardappelfrietjes
Vegetarische burger met aubergine, walnotenpesto en zoete aardappelfrietjes
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede ovenplaat met olijfolie, peper en zout. Meng goed en bak de frietjes in ongeveer 20 min. gaar in de oven.
Snij de aubergine in plakken van 1 cm en de tomaat in schijfjes. Verhit in een pan wat olijfolie op een middelhoog vuur en bak de aubergineplakjes in 6-7 min. aan beide kanten goudbruin. Verhit wat olijfolie in een andere pan op een middelhoog vuur en bak de steaks volgens de instructies op de verpakking. Mix de walnoten met de knoflook, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn, de helft van de rucola, peper, zout en een flinke geut olijfolie tot een pesto.
Verwarm de hamburgerbroodjes in een droge pan. Snij de mozzarella in plakjes. Besmeer de hamburgerbroodjes met de pesto. Beleg vervolgens met de steak, de aubergine, tomaat, rucola en mozzarellaplakjes. Serveer met de aardappelfrietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
714 KJ
Energie
170 kcal
Vetten
9.1 g
Fats acid satured
2.7 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
7.4 g
salt
0.61 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.