Steak met champignonsaus, gebakken witloof en puree
Steak met champignonsaus, gebakken witloof en puree
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook in 20 min. gaar. Verwijder het bruine snijvlak van de witloof en snij in de lengte doormidden. Snipper de ui.
Verhit een klont boter in een pan over een zacht vuur en stoof de witloof in 10-15 min gaar. Bestrooi halfweg de gaartijd met de suiker. Kruid met peper en zout. Verhit in een andere pan een klontje boter op een middelhoog vuur. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze, afhankelijk van de dikte, in enkele minuten saignant. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Hak de dragon fijn. Voeg opnieuw wat boter aan de pan toe en roerbak de ui en champignons 4 min. Voeg de room, dragon, peper en zout toe. Laat de saus 2 min. inkoken.
Giet de aardappelen af en stamp ze met een klont boter en een geutje melk tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer met de steak, saus en witloof.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
370 KJ
Energie
88 kcal
Vetten
3.7 g
Fats acid satured
2.3 g
Koolhydraten
7.2 g
waarvan suikers
2.0 g
Eiwitten
6.0 g
salt
0.16 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.