Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Plet de knoflook tot moes.
Bestrooi de kippenblokjes met de ras el hanout, peper en zout. Verwarm wat olie in een grote kookpot met dikke bodem en bak de kippenblokjes in 3 min. goudbruin. Let op, het vlees moet bakken, niet koken! Haal het vlees uit de pan, voeg opnieuw wat olie toe en roerbak de knoflook, wortelblokjes en getrimde boontjes 3 min. Voeg de amandelen, abrikozen en het vlees toe en blus met de bouillon. Zet een deksel op de pot en laat 10-15 min. pruttelen op een zacht vuur.
Bereid intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking. Meng een klontje boter door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de tajine.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
396 KJ
Energie
95 kcal
Vetten
4.8 g
Fats acid satured
1.1 g
Koolhydraten
4.5 g
waarvan suikers
3.6 g
Eiwitten
7.2 g
salt
1.21 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.