Breng het water aan de kook en los er het groentebouillonblokje in op. Hak de dille fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en de helft van de dille. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin. Schep uit de pan. Bak in de pan de spekblokjes goudbruin. Pers er de knoflook bij en laat even meebakken. Blus met de bouillon.
Leg de gehaktballetjes en de kerstomaatjes in de pan en laat nog even doorwarmen. Voeg de mascarpone toe en roer goed door elkaar. Laat nog eventjes pruttelen. Serveer er de pasta bij. Werk af met de dille.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
952 KJ
Energie
227 kcal
Vetten
12 g
Fats acid satured
6.0 g
Koolhydraten
20 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
9.2 g
salt
0.59 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.