Gegratineerde portobello's met zoete aardappelpuree
Gegratineerde portobello's met zoete aardappelpuree
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui. Snij de peterselie fijn. Schil en snij de aardappelen en zoete aardappelen in hapklare stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.
Fruit de ui in olijfolie glazig. Pers er de knoflook bij en stoof even mee. Doe er de tomaten bij en breng op smaak met wat suiker, chilipoeder, peper en zout. Laat 5 min. pruttelen. Giet de aardappelen af en pureer ze met wat boter. Roer er 2/3 van de peterselie onder en kruid met peper en zout.
Vul een ovenschaal met de tomatensaus en leg er de portobello's in. Vul de portobello's met de puree, brokkel er de feta over en bestrooi met de Parmezaanse kaas en met het paneermeel. Zet 15 min. in de oven. Werk af met de resterende peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
336 KJ
Energie
81 kcal
Vetten
2.3 g
Fats acid satured
1.2 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.9 g
Eiwitten
2.0 g
salt
2.8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.