Citrussalade met krab, avocado, rijstnoedels en kurkumavinaigrette
Citrussalade met krab, avocado, rijstnoedels en kurkumavinaigrette
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Snipper de sjalot. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Snij de sinaasappel en de pompelmoes à vif en haal de partjes tussen de witte vliesjes uit. Rasp de gember.
Bereid de rijstnoedels zoals vermeld op de verpakking. Meng voor de vinaigrette de kurkuma met de olijfolie, de sjalot, de gember, het sinaasappelsap en het citroensap. Kruid met peper en zout. Zet koel.
Verdeel de noedels over een grote schaal en druppel er de helft van de vinaigrette over. Verdeel er de plakjes avocado, de partjes sinaasappel en pompelmoes over. Verdeel er de krab over en werk af met de waterkers. Geef er de resterende vinaigrette bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
570 KJ
Energie
136 kcal
Vetten
7.2 g
Fats acid satured
0.96 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
3.5 g
Eiwitten
3.4 g
salt
0.34 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.