Verwarm de oven voor op 200°C. Breng het water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Snij de harde kern van het witloof weg. Laat de stronken 10 min. garen in licht gezouten water met het citroensap. Laat uitlekken en afkoelen.
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof. Snipper de sjalot. Fruit glazig in olijfolie en roerbak de paddenstoelen even mee. Rits er de tijmblaadjes bij, blus met de bouillon en laat inkoken. Voeg de room toe en laat indikken. Kruid met peper en zout. Halveer de witloofstronken. Verdeel 1/2 van de witloofhelften in een ingevette ovenschaal en vul elke helft met de paddenstoelensaus. Sluit ze met de andere helft van de gehalveerde stronken. Zet 10 min. in de oven.
Bak de kroketjes goudbruin in een bodempje arachideolie. Kruid de varkensoesters met peper en zout en bak ze gaar in hete boter. Serveer het vlees met het witloof en de kroketjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
371 KJ
Energie
89 kcal
Vetten
4.6 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
5.1 g
waarvan suikers
1.3 g
Eiwitten
6.0 g
salt
0.41 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.