Linzenburgertjes met pastinaakcouscous en harissadressing
Linzenburgertjes met pastinaakcouscous en harissadressing
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui. Snij de lente-uitjes in ringen. Hak de peterselie fijn. Snij de olijven grof. Mix de pastinaakblokjes tot grove korrels. Schep ze om met een scheutje olijfolie en de ras el hanout en stort ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 min. in de oven.
Mix de linzen samen met het paneermeel, de ui, komijn en de helft van de peterselie fijn. Kruid met peper en zout en vorm met vochtige handen burgertjes van de linzen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de burgertjes goudbruin.
Maak een dressing van de harissa, het limoensap, de honing en wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de geroosterde pastinaak met de olijven, lente-uitjes en de resterende peterselie. Kruid met peper en zout. Verdeel de pastinaakcouscous over de borden. Leg er de linzenburgertjes bij en bedruppel met de dressing.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
481 KJ
Energie
115 kcal
Vetten
4.8 g
Fats acid satured
0.73 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.4 g
Eiwitten
4.6 g
salt
0.49 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.