Risotto met gerookte eendenborst en gebakken slaharten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met gerookte eendenborst en gebakken slaharten

Risotto met gerookte eendenborst en gebakken slaharten

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
  1. Breng het water aan de kook en los de kippenbouillon erin op. Halveer de slaharten. Snij de salie fijn. Verhit een klont boter in een pan en voeg de butternutblokjes en salie toe. Bak 3 min. Voeg de prei toe en bak 2 min. verder.
  2. Schep de risottorijst onder de groenten en roerbak 1 min. mee. Voeg een scheut bouillon toe en laat al roerend verdampen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Roer de kaas onder de risotto en kruid bij met peper en zout.
  3. Bak de slaharten op het snijvlak goudbruin in wat boter. Keer om en bak nog even verder. Kruid met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel er de eendenborstfilet en de slaharten over en werk af met de pompoenpitten.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 530 KJ
Energie 126 kcal
Vetten 6.2 g
Fats acid satured 2.8 g
Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 1.1 g
Eiwitten 4.7 g
salt 0.99 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • blokje(s) kippenbouillon 1
  • slaharten 2
  • salie 5 g
  • butternutblokjes 100 g
  • gesneden prei 100 g
  • risottorijst 150 g
  • Parmezaanse kaas 25 g
  • gerookte eendenborst 135 g
  • pompoenpitten 1 el

Niet inbegrepen in de box

  • water 500 ml
  • boter
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • blokje(s) kippenbouillon 1
  • slaharten 2
  • salie 5 g
  • butternutblokjes 100 g
  • gesneden prei 100 g
  • risottorijst 150 g
  • Parmezaanse kaas 25 g
  • gerookte eendenborst 135 g
  • pompoenpitten 1 el

Niet inbegrepen in de box

  • water 500 ml
  • boter
  • peper
  • zout