Los het bouillonblokje op in 1,5 l kokend water. Pel de uien en snij ze in ringen. Pel en pers de knoflook. Kruid het gehakt met zout en peper. Bevochtig je handen en rol kleine balletjes van het gehakt. Leg ze in de koelkast.
Fruit de ringen uien de knoflook 5 min in een beetje olie, op een laag vuur. Bestrooi ze met het kerriepoeder en laat nog 1 min bakken. Giet er 4/5 van de bouillon bij en voeg het kruidentuiltje en de kippenballetjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verhit de ovengrill voor. Laat de boter smelten. Voeg er de bloem aan toe. Roer goed, giet er de azijn, de Luikse siroop en de rest van de bouillon bij en breng zachtjes aan de kook. Snij het stok- brood horizontaal door en snij dan in stukken van 4 à 5 cm. Bestrooi ze met geraspte kaas en zet 2 min onder de ovengrill. Sprenkel Luikse saus over de soep en serveer met het kaasbrood.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
316 KJ
Energie
75 kcal
Vetten
2.9 g
Fats acid satured
1.4 g
koolhydraten
7.1 g
waarvan suikers
2.4 g
Eiwitten
4.5 g
salt
0.76 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.