Witlooftaart met rode biet en geitenkaas | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Witlooftaart met rode biet en geitenkaas

Witlooftaart met rode biet en geitenkaas

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit, bekleed er een taartvorm (30 cm diameter) mee en prik de bodem veelvuldig in met een vork. 

  2. Snij de bieten in dunne sneden. Snij het witloof in de lengte in tweeën en verwijder de bittere onderkant. Stoof het witloof aan in een beetje boter en kruid met zout en peper. Klop de eieren los met de room en kruid met zout en peper. Verdeel de bieten en het witloof over de deegbodem. Giet er het eimengsel over en verdeel daarover toefjes geitenkaas. Pluk boven de taart de blaadjes van de tijm. Bak 20 min in de oven. 

  3. Garneer de taart met gesnipperde lente-ui en serveer er een slaatje bij. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 946 KJ
Energie 228 kcal
Vetten 19 g
Fats acid satured 4.1 g
koolhydraten 5.4 g
waarvan suikers 2.6 g
Eiwitten 8.3 g
salt 0.31 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kruimeldeeg 0.50
  • Rode biet 2
  • Witloof 2
  • Sojaroom 100 ml
  • Geitenkaas 75 g
  • Lente-uien 1
  • Tijm 5 g
  • Boter 7.50 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kruimeldeeg 0.50
  • Rode biet 2
  • Witloof 2
  • Sojaroom 100 ml
  • Geitenkaas 75 g
  • Lente-uien 1
  • Tijm 5 g
  • Boter 7.50 g
  • Zout, peper