Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit, bekleed er een taartvorm (30 cm diameter) mee en prik de bodem veelvuldig in met een vork.
Snij de bieten in dunne sneden. Snij het witloof in de lengte in tweeën en verwijder de bittere onderkant. Stoof het witloof aan in een beetje boter en kruid met zout en peper. Klop de eieren los met de room en kruid met zout en peper. Verdeel de bieten en het witloof over de deegbodem. Giet er het eimengsel over en verdeel daarover toefjes geitenkaas. Pluk boven de taart de blaadjes van de tijm. Bak 20 min in de oven.
Garneer de taart met gesnipperde lente-ui en serveer er een slaatje bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
946 KJ
Energie
228 kcal
Vetten
19 g
Fats acid satured
4.1 g
koolhydraten
5.4 g
waarvan suikers
2.6 g
Eiwitten
8.3 g
salt
0.31 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.