Stevige kikkererwtensoep met pastinaak en rookworst
Stevige kikkererwtensoep met pastinaak en rookworst
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Bak het stokbrood af zoals vermeld op de verpakking. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water. Snij de rookworst in plakjes. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
Fruit de ui met de knoflook in een scheutje hete olijfolie. Voeg de pastinaak toe. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat 5 min. koken tot de pastinaak beetgaar is. Voeg de kikkererwten toe en laat even warm worden. Voeg de mosterd toe en mix de soep glad. Breng de soep op smaak met peper en zout. Doe de plakjes rookworst in de soep en laat nog 1 min. mee opwarmen.
Schep de soep in kommen en geef er sneetjes stokbrood bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
404 KJ
Energie
97 kcal
Vetten
4.6 g
Fats acid satured
1.5 g
Koolhydraten
8.5 g
waarvan suikers
0.8 g
Eiwitten
4.4 g
salt
0.81 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.