Hamburgers met knolselderpuree en gebakken zoete ajuin
Hamburgers met knolselderpuree en gebakken zoete ajuin
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in blokjes. Breng het water met de kippenbouillon en de laurier aan de kook. Voeg de knolselder en de aardappelen toe en kook ze gaar.
Snij de zoete uien in dunne ringen. Smelt een klont boter in een grote pan en voeg de zoete ui, een snuf zout en de suiker toe. Laat in 15 min. karamelliseren op een middelhoog vuur. Bak intussen de hamburgers goudbruin en gaar in boter.
Giet de knolselder en de aardappelen af, verwijder de laurier en stamp ze tot puree. Rits er de blaadjes tijm boven uit, doe er een scheutje melk en een klontje boter bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep goed om. Serveer de puree bij de hamburgers en schep er de gebakken zoete ui over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
215 KJ
Energie
51 kcal
Vetten
2?8 g
Fats acid satured
0.5 g
Koolhydraten
3.2 g
waarvan suikers
0.6 g
Eiwitten
2.6 g
salt
0.56 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.