Hak de peterselie fijn. Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Snij de kipfilet in plakjes. Snipper de ui fijn. Prik de aardappelen rondom in met een vork. Leg ze in een microgolfbestendige schaal, bedruppel met olijfolie en zet ze 15 min., onafgedekt, in de microgolfoven.
Blancheer de broccoliroosjes in licht gezouten water. Bak de ui in wat olijfolie zacht. Voeg de kip en de courgetteblokjes toe en bak 5 min. mee. Kruid met peper en zout. Giet er de bouillon bij en laat even inkoken. Roer er de room door en pers er de knoflook bij. Schep goed om.
Halveer de gepofte aardappelen in de lengte, maar snij niet helemaal door. Leg op elk bord 2 aardappelen en druk ze bijna helemaal open. Verdeel er de kipfilet met de roomsaus over. Leg er de broccoli bij en werk af met de peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
387 KJ
Energie
92 kcal
Vetten
3.4 g
Fats acid satured
1.6 g
Koolhydraten
9.7 g
waarvan suikers
3.3 g
Eiwitten
4.8 g
salt
0.36 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.