Miso-aubergine met spinazie, sesamdressing en wilde rijst | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Miso-aubergine met spinazie, sesamdressing en wilde rijst

Miso-aubergine met spinazie, sesamdressing en wilde rijst

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergine in de lengte doormidden en kruis het vruchtvlees met een mes in tot een dambordpatroon. Meng de miso met de helft van de rijstazijn, een geutje arachideolie en de helft van de suiker. Besmeer de aubergine met de pasta en plaats 15-20 min. in de hete oven.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snij de lente-ui in ringen en was de spinazie. Meng de sojasaus met de sesamzaadjes en de overgebleven rijstazijn en suiker. Verhit wat arachideolie in een kookpot en stoof de lente-ui 2 min. aan. Voeg de spinazie toe en roerbak 2 min. verder. Meng de saus door de spinazie.
  3. Serveer de miso-aubergine met de spinazie en rijst.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 320 KJ
Energie 76 kcal
Vetten 1.6 g
Fats acid satured 0.3 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 2.8 g
Eiwitten 2.8 g
salt 0.69 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aubergine 2
  • zakjes miso 0.5
  • rijstazijn 1 tl
  • wilde rijst 125 g
  • bot lente-ui 0.4
  • spinazie 225 g
  • sojasaus 2 el
  • sesamzaad 1

Niet inbegrepen in de box

  • suiker 1 tl
  • arachideolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aubergine 2
  • zakjes miso 0.5
  • rijstazijn 1 tl
  • wilde rijst 125 g
  • bot lente-ui 0.4
  • spinazie 225 g
  • sojasaus 2 el
  • sesamzaad 1

Niet inbegrepen in de box

  • suiker 1 tl
  • arachideolie
  • peper
  • zout