Sobanoedels met kippengehakt, pindanoten, broccoli en soja-chilisaus
Sobanoedels met kippengehakt, pindanoten, broccoli en soja-chilisaus
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de noedels gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de lente-ui in ringen, plet de knoflook tot moes en hak de pindanoten grof. Snij de broccoliroosjes in kleinere stukjes.
Verhit wat arachideolie in een wok op een hoog vuur en roerbak de lente-ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak in ongeveer 5 min. gaar. Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw een scheutje olie toe. Roerbak de broccoliroosjes ongeveer 5 min.
Snipper de chilipeper (haal er de zaadlijsten eerst uit als je het liever minder pikant hebt) en meng met de sojasaus, suiker en het limoensap. Voeg het vlees terug toe aan de pan en overgiet met de saus, voeg nu ook de pindanoten toe. Meng goed dooreen en laat nog 2 min. verder garen. Giet het vocht van de sobanoedels af en meng de noedels onder het gehaktmengsel. Serveer onmiddellijk.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
670 KJ
Energie
159 kcal
Vetten
6.6 g
Fats acid satured
1.9 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
10 g
salt
1.3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.