Pel en snipper de ui, plet de knoflook tot moes, snij de zwarte olijven in ringen en snipper de chilipeper (haal er de zaadlijst eerst uit als je het liever wat minder pikant hebt).
Verhit wat olijfolie in een kookpot over een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de olijven, kappertjes en chilipeper toe. Roerbak 2 min. verder en blus met de rode wijn en gehakte tomaten. Laat 10-15 min. pruttelen over een zacht vuur. Voeg tijdens de laatste minuut de courgettespaghetti toe aan de saus. Kruid met peper en zout. Kook ondertussen de spaghetti gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Hak de bladpeterselie fijn. Giet het water van de pasta af en meng de spaghetti onder de saus. Serveer de pasta puttanesca met de bladpeterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
575 KJ
Energie
137 kcal
Vetten
3.8 g
Fats acid satured
1.1 g
Koolhydraten
19 g
waarvan suikers
2.3 g
Eiwitten
6.0 g
salt
0.69 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.