Dunne lende met rozemarijn, geroosterde wortelen met tahinisaus en krieltjes
Dunne lende met rozemarijn, geroosterde wortelen met tahinisaus en krieltjes
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de krieltjes doormidden, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 25-30 min. in de hete oven. Leg de knoflook samen met de wortels in een andere ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif 20-25 min. mee de hete oven in.
Verhit een grillpan op een hoog vuur. Besprenkel het vlees met olijfolie en duw er de rozemarijnnaaldjes in. Kruid met peper en zout en leg in de hete pan. Bak (afhankelijk van de dikte) in ongeveer 3 min. aan elke zijde saignant.
Haal de wortelen uit de oven en knijp de knoflook uit de schil. Hak de peterselie fijn. Mix de knoflook met de peterselie, tahini, citroensap en water tot een smeuïge saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus iets lopender te maken. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in plakjes, besprenkel de wortelen met de saus en serveer met de krieltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
447 KJ
Energie
107 kcal
Vetten
4.5 g
Fats acid satured
1.3 g
Koolhydraten
8.2 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
7.1 g
salt
0.13 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.