Ardense gehakte steak met gebakken prei en bieslookpuree met zure room
Ardense gehakte steak met gebakken prei en bieslookpuree met zure room
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in stukken en kook gaar in gezouten water, in ongeveer 25 min.
Pel en snipper de ui. Hak de bieslook fijn. Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en stoof de ui 2 min. aan. Roerbak daarna de versneden prei erbij, ongeveer 10-15 min. Voeg tijdens de laatste 3 min. van de gaartijd de room toe. Kruid met peper en zout. Verhit ondertussen in een andere pan opnieuw een klontje boter en bak de Ardense gehakte steak over een laag vuur in ongeveer 10-15 min. gaar.
Giet de aardappelen af en stamp samen met de zure room, bieslook en een klont boter tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer samen met het vlees en de prei.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
368 KJ
Energie
87 kcal
Vetten
2.8 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
8.1 g
waarvan suikers
2.8 g
Eiwitten
7.1 g
salt
1.1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.