Pel en snipper de ui. Plet de knoflook tot moes en rasp de gember fijn.
Verhit wat olie in een kookpot met dikke bodem. Kruid de kippenblokjes met peper, zout en ras el hanout en bak ze in 5 min. rondom rond bruin. Haal het vlees uit de pan. Voeg opnieuw wat olie toe en stoof nu de ui, knoflook en gember 2 min. aan. Voeg vervolgens de wortelschijfjes en groene boontjes toe aan de kookpot. Roerbak 5 min. Voeg het vlees opnieuw toe en blus met de tomatenblokjes en het water. Zet een deksel op de pot en laat 10-15 min. zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking. Bak de cashewnoten in een droge pan in 5 min. bruin. Meng een klontje boter door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kipstoofpot en werk af met de geroosterde cashwenoten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
404 KJ
Energie
96 kcal
Vetten
2.2 g
Fats acid satured
0.51 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
3.4 g
Eiwitten
6.2 g
salt
0.64 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.