Gebakken zalmfilet met mango-avocadosalade en basmatirijst
Gebakken zalmfilet met mango-avocadosalade en basmatirijst
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Snij de kerstomaatjes doormidden. Schil en snij de mango en avocado in even grote stukken. Pel en snipper de rode ui. Hak de koriander fijn. Meng de kerstomaatjes, de mango, avocado, rode ui, koriander en limoensap. Meng er een flinke geut olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak (afhankelijk van de dikte) de zalmfilets 3-4 min. op de velkant. Draai voorzichtig om en bak nog 2 min. verder. Let op, overgaar de zalm niet, hij mag in het midden nog wat saignant zijn. Serveer de vis met de rijst en de mango-avocadosalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
669 KJ
Energie
160 kcal
Vetten
8.3 g
Fats acid satured
2.3 g
Koolhydraten
14 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
6.5 g
salt
0.12 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.