Rode curry met wintergroenten, vegetarische balletjes en volkorenrijst
Rode curry met wintergroenten, vegetarische balletjes en volkorenrijst
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Plet de knoflook tot moes.
Verhit wat arachideolie in een wok en stoof de knoflook 1 min. aan alvorens de boterraap- en butternutblokjes toe te voegen. Roerbak 5 min. en voeg de rode curry toe. Meng goed dooreen en blus met de kokosmelk. Voeg de boerenkool en suiker toe, zet een deksel op de pot en laat 15 min. zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Verhit wat olie in een pan en bak de vegetarische balletjes volgens de instructies op de verpakking bruin en knapperig. Hak de koriander fijn en voeg het limoensap toe aan de curry. Serveer de curry met de rijst, groenteballetjes en koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
620 KJ
Energie
148 kcal
Vetten
7.5 g
Fats acid satured
6.4 g
Koolhydraten
15 g
waarvan suikers
3.9 g
Eiwitten
3.6 g
salt
0.52 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.