Pel en snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verhit wat olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook 1 min. aan. Voeg het spek toe en roerbak over een hoog vuur in 5 min. knapperig. Voeg de spinazie toe en roer tot die helemaal geslonken is.
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Draai het vuur van de spinazie wat lager en voeg de mascarpone en de kerstomaten toe aan de pot. Laat 10-15 min. pruttelen over een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
Scheur het basilicum in grove stukken. Giet het water van de pasta af en meng de tagliatelle onder de saus. Serveer met de Parmezaanse kaas en basilicum.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
821 KJ
Energie
195 kcal
Vetten
10 g
Fats acid satured
5.1 g
Koolhydraten
16 g
waarvan suikers
2.3 g
Eiwitten
9.3 g
salt
0.79 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.