Geroosterde rode bietensalade met sperziebonen, krieltjes en lamskoteletjes
Geroosterde rode bietensalade met sperziebonen, krieltjes en lamskoteletjes
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Hak de walnoten grof. Snij de uiteinden weg van de boontjes en halveer ze. Snij de rode biet in plakjes. Maak een dressing met de olijfolie, de witte wijnazijn, de mosterd en de honing. Kruid met peper en zout. Zet koel.
Blancheer de boontjes beetgaar in licht gezouten water. Bedruppel de rode biet met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze langs alle kanten in de grillpan. Kruid de koteletten met peper en zout, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met de oregano. Gril ze langs beide kanten goudbruin. Laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Bak de krieltjes goudbruin in olijfolie.
Verdeel de spinazie, bonen, bietjes en krieltjes op een groot bord. Schik er de lamskoteletjes bij, brokkel er de feta over en bestrooi met de walnoten. Geef er de dressing bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
405 KJ
Energie
97 kcal
Vetten
4.2 g
Fats acid satured
2.0 g
Koolhydraten
7.9 g
waarvan suikers
3.0 g
Eiwitten
6.2 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.