Spruitjespuree met blinde vinken | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Spruitjespuree met blinde vinken

Spruitjespuree met blinde vinken

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water. Blancheer de spruitjes in licht gezouten water. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  2. Fruit de ui glazig in boter. Doe er de spruitjes bij en laat even stoven. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur sudderen tot de spruitjes gaar zijn. Bak de blinde vinken goudbruin en gaar in boter. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
  3. Deglaceer de pan met de sausbasis. Kruid met het currypoeder, peper en zout en werk af met een klontje boter. Doe de aardappelen bij de spruitjes en pureer ze. Kruid af met nootmuskaat en meng er de peterselie door. Serveer de saus bij de blinde vinken en de spruitjespuree.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 492 KJ
Energie 117 kcal
Vetten 7.3 g
Fats acid satured 4.0 g
Koolhydraten 5.6 g
waarvan suikers 1.6 g
Eiwitten 6.2 g
salt 0.40 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • puree-aardappelen 400 g
  • spruiten 400 g
  • ui 0.5
  • peterselie 6 g
  • room 125 ml
  • blinde vinken 2
  • sausbasis voor rund 100 ml
  • currypoeder 0.5 el

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • puree-aardappelen 400 g
  • spruiten 400 g
  • ui 0.5
  • peterselie 6 g
  • room 125 ml
  • blinde vinken 2
  • sausbasis voor rund 100 ml
  • currypoeder 0.5 el

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout