Falafelburger met geroosterde pastinaak en harissasaus
Falafelburger met geroosterde pastinaak en harissasaus
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en snij de pastinaak in plakjes. Snij de rode ui in ringen. Bak de rode ui lichtbruin in olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en schep er de helft van de honing onder. Bak de pastinaakplakjes 5 min. in hete olijfolie. Voeg de resterende honing toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de aardappelschijfjes goudbruin in olijfolie. Bak de falafelburgers aan beide kanten in 5 min. goudbruin in olijfolie.
Meng de harissapasta onder de mayonaise. Snij de broodjes open en bestrijk beide helften met de harissamayonaise. Verdeel er de burgers, pastinaakplakjes, rode ui en enkele slablaadjes over en sluit met de bovenste helften. Serveer met de aardappelschijfjes en de resterende sla.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
701 KJ
Energie
168 kcal
Vetten
8.1 g
Fats acid satured
0.8 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
4.7 g
Eiwitten
5.1 g
salt
0.31 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.