Snipper de ui. Hak de munt fijn. Pel de knoflook. Snij de tomaten in partjes. Snij de halloumi in blokjes.
Breng het water aan de kook. Fruit de ui glazig in olijfolie. Pers er de knoflook bij. Schep er de tomatenpuree en de komijn door en bak kort mee. Voeg de bulgur toe. Schenk er het water bij en leg een deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en laat 10 min. wellen. Bak de halloumi goudbruin in olijfolie.
Roer de bulgur met een vork los. Schep de tomatenpartjes, kikkererwten en pijnboompitten door de bulgur. Voeg een scheutje olijfolie, het sap van de limoen en de munt toe. Schep de halloumi door de bulgursalade en breng op smaak met peper en zout.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
511 KJ
Energie
122 kcal
Vetten
5.6 g
Fats acid satured
2.2 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
5.8 g
salt
0.43 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.