Schil de aardappelen en aardpeer en snij ze in blokjes. Snipper de ui. Hak de bieslook fijn.
Stoof de ui glazig in boter. Voeg de boerenkool toe en stoof 5 min. mee. Schep er de aardappel- en aardpeerblokjes onder, schenk er een bodempje water bij en zet het deksel op de pot. Laat 15 min. stoven tot alles zacht is.
Bak het spek goudbruin en krokant in boter. Giet de groenten af en stamp ze met de zure room tot puree. Breng op smaak met de bieslook, nootmuskaat, peper en zout.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
559 KJ
Energie
133 kcal
Vetten
8.4 g
Fats acid satured
4.4 g
Koolhydraten
9.2 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
4.6 g
salt
0.73 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.