Verhit de oven op 200°C. Snij de krieltjes doormidden, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak in ongeveer 30 min. gaar. Snij de broccoli in roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en bak in ongeveer 20 min. gaar in de hete oven.
Verhit wat olie in een antikleefpan over een middelhoog vuur. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Leg de zalm in de pan en bak 4 min. Draai de filets voorzichtig om en bak nog 1 min. verder. Let erop dat de zalm niet overgaart, maar vanbinnen nog wat rosé is.
Mix de basilicum, de tahini, het citroensap, knoflook, peper en zout en een geut olijfolie samen met het water tot een dressing. Leg de broccoliroosjes in een serveerschaal en besprenkel met de dressing. Serveer samen met de krieltjes en de zalm.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
504 KJ
Energie
120 kcal
Vetten
6.4 g
Fats acid satured
2.1 g
koolhydraten
7.6 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
7.1 g
salt
0.12 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.