Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet heet water over het zeewier en laat 3 min. weken.
Snij de broccoli in kleinere stukken. Snij de champignons in repen, de lente-ui in ringen. Plet de knoflook tot moes. Verhit wat olie in een wok op een middelhoog vuur en roerbak de lente-ui en knoflook 1 min. Voeg de broccoli toe en roerbak 3 min. verder. Giet er de champignons en sluimererwten bij en roerbak 5 min., of tot alle groenten beetgaar zijn.
Meng de sesamolie met de sojasaus, witte wijnazijn en de suiker tot een dressing. Giet het zeewier af en knijp het vocht eruit. Giet de noedels af en meng er de sesamdressing, de groenten en het zeewier doorheen. Verdeel de noedels over kommen en serveer onmiddellijk.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
557 KJ
Energie
132 kcal
Vetten
4.4 g
Fats acid satured
0.6 g
Koolhydraten
17 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
5.8 g
salt
1.41 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.