Rits de blaadjes tijm van de takjes. Was de prei en snij in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de courgette (hoef je niet te schillen). Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de groenten aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met peper, zout en de verse tijmblaadjes.
Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookwater. Doe de spaghetti bij de groenten en verbrokkel er het bouillonblokje over. Schenk er een beetje kookwater bij zodat de bouillon kan oplossen terwijl je roert. Doe 2/3 van de Parmezaanse kaas bij de prei en courgette en laat die smelten terwijl je roert. Indien nodig kan je nog een beetje kookvocht toevoegen om het smeuïger te maken.
Doe een klein beetje boter in een antikleefpan en bak er spiegeleitjes in. Schep op elk bord een portie pasta en leg er een spiegeleitje bovenop. Werk af met de resterende kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
833 KJ
Energie
198 kcal
Vetten
9.2 g
Fats acid satured
4.2 g
Koolhydraten
22 g
waarvan suikers
3.4 g
Eiwitten
6.3 g
salt
0.31 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.