Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de aubergine in blokjes. Snipper de ui fijn. Snij de broccoli in roosjes. Blancheer de roosjes 5 min. in licht gezouten kokend water. Laat schrikken onder koud stromend water.
Fruit de ui aan in wat olijfolie op en zacht vuurtje en voeg het gehakt erbij. Bak rul. Voeg de aubergineblokjes toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met de sesamolie, peper en zout.
Verhit een beetje olijfolie in een pan op een zacht vuurtje. Voeg er de broccoliroosjes en gekookte rijst aan toe. Meng door elkaar, warm op en breng op smaak met de sojasaus. Verdeel de rijst over de borden en schep er het gehakt en aubergineblokjes op. Werk af met de geroosterde sesamzaadjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
674 KJ
Energie
160 kcal
Vetten
9.8 g
Fats acid satured
2.8 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.