Snij de lente-ui in ringetjes. Halveer de chilipeper, haal de zaadlijsten eruit (wie van zeer pittig houdt, kan de zaadlijsten behouden) en hak fijn . Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar in wat olie op een laag vuurtje. Stoof in een sauspannetje op een zacht vuurtje de lente-ui en chilipeper aan in wat arachideolie. Bak het kerriepoeder even mee. Voeg er na enkele minuten de kokosmelk aan toe. Zet het vuur iets hoger. Verkruimel er het bouillonblokje in. Roer goed.
Haal de gare kipfilets uit de pan en hou ze warm. Doe eventueel opnieuw wat arachideolie in de pan en bak er de wokgroenten in op hoog vuur. Blijf omscheppen zodat ze niet aanbakken. Kruid met peper en zout. Serveer de gekookte rijst met de kipfilet en de gebakken groentjes. Schenk er de kokossaus over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
577 KJ
Energie
137 kcal
Vetten
5.8 g
Fats acid satured
3.8 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
8.2 g
salt
0.33 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.