Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de ui. Schil de raapjes en wortelen en snij in stukken. Snij de champignons in plakjes. Hak de peterselie fijn.
Stoof de ui aan in wat boter op een middelhoog vuur. Bak de champignons mee. Voeg er na 2 min. de wortelen, raapjes en aardappelen bij. Voeg er de tomatenpuree aan toe en bak even mee. Meng goed. Breng het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat pruttelen tot de groenten gaar zijn. Voeg de fijngehakte peterselie toe.
Bak ondertussen de worsten gaar op een zacht vuurtje in wat boter. Serveer bij het stoofpotje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
289 KJ
Energie
69 kcal
Vetten
3.9 g
Fats acid satured
2.1 g
koolhydraten
4.5 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
3.5 g
salt
0.58 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.