Verwarm de oven voor op de grillfunctie. Schil en snij de aardappelen in hapklare stukken. Kook de aardappelen gaar. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Snij het groen en de wortels van de prei weg en snij de stengels in 3 à 4 gelijke stukken. Blancheer de preistronkjes 10 min.
Stoof de geperste knoflook aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Doe er de room bij en voeg er de tijmblaadjes aan toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur. Laat nog even pruttelen. Leg elk stronkje prei op een plakje rauwe ham. Smeer wat kaas op de prei, kruid met peper en rol op. Doe dit met alle stronkjes.
Giet de aardappelen af en prak ze fijn samen met wat boter en een scheutje melk. Kruid met peper en zout. Schep de puree onderaan de ovenschotel. Schenk er wat van het tijmroomsausje over en leg de preirolletjes in de saus op de puree. Zet 5 min. onder de grill.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
570 KJ
Energie
136 kcal
Vetten
8.7 g
Fats acid satured
4.7 g
Koolhydraten
9.6 g
waarvan suikers
3.6 g
Eiwitten
4.3 g
salt
0.60 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.