Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de rode biet, wortelen en aardappelen en snij in hapklare stukken. Leg de stukken in een bakblik en schenk er arachideolie bij. Kruid met peper, zout en paprikapoeder en hussel alles goed door elkaar zodat de groenten bedekt zijn met olie en kruiden. Zet het bakblik 25 min. in de hete oven.
Maak intussen de looksaus: meng de yoghurt met de mayonaise en pers er de knoflook boven uit. Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.
Bak de veggie balletjes in wat arachideolie op een laag vuurtje. Verdeel de sla over de borden en schep er de geroosterde groenten en balletjes bij. Serveer met de verse looksaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
491 KJ
Energie
118 kcal
Vetten
7.4 g
Fats acid satured
1.0 g
koolhydraten
7.2 g
waarvan suikers
3.8 g
Eiwitten
4.3 g
salt
0.41 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.