Snij de olijven in ringetjes. Snipper de sjalot fijn. Los de kippenbouillon op in kokend water. Stoof de sjalot en de geperste knoflook aan in wat boter op een middelhoog vuur. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kruid de kip met peper en zout en bak ze gaar in boter in een zware pan op een laag vuurtje. Schenk de bouillon bij de wijnsaus en breng aan de kook. Los de maizena op in een bodempje water en schenk ook bij de saus. Haal van het vuur en roer goed.
Haal de kip uit de pan. Doe de tomatentapenade in de pan. Blus de pan met een deeltje van de wijnsaus. Roer de aanbaksels los. Kruid met de oregano. Doe er de gekookte pasta bij en schenk er de rest van de saus bij. Doe er ook de spinazie en olijven bij. Meng goed door elkaar. Schep de pasta op de borden en leg er een kipfilet op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
455 KJ
Energie
108 kcal
Vetten
4.2 g
Fats acid satured
1.7 g
koolhydraten
10 g
waarvan suikers
1.2 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.72 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.