Schil en snij de wortelen en aardappelen in stukken. Kook ze in ongeveer 20 min. Gaar in gezouten water. Breng het water voor de bouillon aan de kook en los er de bouillon in op. Was en snij de prei in ringen. Hak de hazelnoten grof.
Verhit wat boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de prei en hazelnoten in 10 min. gaar. Kruid met peper en zout. Pel en snij de uien in halve maantjes.
Verhit een klont boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de chipolata's bruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg opnieuw een klontje boter toe aan dezelfde pan en stoof de uien in 10 min. gaar. Blus met de bouillon en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 5 min. inkoken. Giet het water van de aardappelen af en plet samen met een klont boter, peper, zout en nootmuskaat tot een grove stoemp. Serveer samen met de prei, chipolata en saus
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.