Verhit de oven op de hoogst mogelijke stand. Pel de ui. Snij de tomaten en uien in vingerdikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en zout. Schuif ze in de hete oven en bak 25-30 min., of tot ze gekaramelliseerd zijn.
Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de peterselie, pijnboompitten, ras el hanout, citroenzeste, peper en zout. Vorm walnootgrote balletjes van het mengsel. Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur en bak de vleesballetjes in ongeveer 15 min. rondom rond gaar. Draai halfweg de kooktijd het vuur lager.
Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster, snij ze open, besmeer met de hummus en vul met tuinkers, gehaktballetjes, ui en tomaat. Serveer onmiddellijk.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
695 KJ
Vetten
10.40
Fats acid satured
2.30
koolhydraten
11.40
waarvan suikers
1.60
Eiwitten
7.60
salt
0.81
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.