Snij de krieltjes doormidden en kook ze beetgaar in 15 min. in gezouten water. Hak de kruiden fijn.
Blancheer de sugar snaps 2 à 3 min. in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Klop de eidooier samen met de mosterd los. Voeg in een heel dun straaltje, al kloppend, de olie toe tot je een dikke mayonaise hebt. Kruid met peper en zout.
Breng water met een flinke geut azijn aan de kook. Draai het vuur lager (het water mag niet meer koken) en maak een draaikolk in het water. Breek één per één de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 min. koken. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Giet de aardappelen af en meng ze samen met de sugar snaps, rucola, tuinkers, verse kruiden, citroenzeste en -sap. Meng er, naar smaak, mayonaise doorheen en kruid met peper en zout. Serveer met het gepocheerd eitje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
592 KJ
Vetten
8.8
Fats acid satured
1.30
koolhydraten
10.00
waarvan suikers
0.8
Eiwitten
4.4
salt
0.17
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.